seramik nedir

Seramik nedir? seramik kullanım alanları ve özellikleri nelerdir?. Seramik her ortam için güvenli ve uygun doğal bir malzeme olduğundan zararlı madde salmaz. Yanmaz ve dayanıklı olup kolay döşeme sağlanır ve uzun süre dayanıklıdır. Her şeyden önce görsel olarak da yer duvar döşemesi için idealdir.

Seramik sürekli teknolojik yenilikçi süreçlere ve onu karakterize ederek kendine özgü özellikleri geliştirmeye bağlı olarak çeşitli sektörlerin uygulama malzemesidir. 2020 trendi yer seramikleri duvar ve cephe kaplama, hem iç, hemde dış mekan için yaygın kullanım sağlar.

Seramik insanlar tarafından yaşam alanlarında kullanılan en eski malzemelerdendir. Zamanımızın da modern ve ileri kaplama ürünüdür.

 

Seramik

Seramik ve fayans estetik çekiciliği, dayanıklılığı ve kolay bakımı sayesinde en ideal döşeme seçeneğidir. Düzgün olarak uygulama edilmiş seramikler zemini aynı uygulama için imal edilen fayanslar ile kıyaslandığında daha iyi performans gösterip daha sağlamdır.

Seramik neredeyse bakım gerektirmeyen yüzeye sahiptir. Çeşitli renk ve dokuya sahip seramik seçebilirsiniz. Sırlı seramikler lekelere, kokulara ve kirlenmeye karşı dayanıklıdır. Nemli bir paspas ve normal temizleme sistemi ile kolayca temizlenir.

  • Temizlik : Çevre dostu seramik fayanslar doğal malzeme kullanılarak üretilir. Kokuları, alerjenleri ve bakterileri barındırmaz. Seramik en hijyenik malzemelerden biridir, kokmaz, ev temizliği için tüm ürünlerle kolayca temizlenir.
  • Çok yönlülük : Modern seramik üretim teknolojisi, ev ve iş yerlerinde zenginlik katar. Sınırsız renk çeşitleri ile değişik boyut, doku ve stil sahibidir.

    seramik endüstrisinin teknolojik yeniliği , özellikle son yıllarda, çeşitli kullanımlar ve hedefler için belirli ürünler yarattı.

    Bu nedenle dış ortamlar için seramik , özellikle termal ve atmosferik strese karşı dayanıklı, yağmur yağması durumunda tehlikesiz ya da bir yüzme havuzunun etrafında konumlandırılabilecek veya büyük binalar için bir kat olarak işlev görebilecek özelliklere sahip yüzeyler bulunur . Havalandırmalı duvarlar için kullanılıyorsa.

    Daha sonra iç mekanlar için seramik , iç zeminler ve duvarlar için ince kalınlıkları ve büyük boy süpermarketler ve havaalanları için.

    Daha sonra mobilya malzemesi olarak kullanılacak seramik de var : banyo ve mutfak tezgahı .

  • Yangına dayanıklı : Seramik ve fayans yanmaz, insan sağlığına zararlı duman çıkarmaz. Üzerine konacak kızgın ev aletleri bile yakamaz ve değiştirmez yüzeyini.

    Yangın : bu kontrolsüz olduğunda, iki büyük sorunlar yaratır yok şeyleri temas ettiği ve hangi duman ve zehirli maddeler yayar yanma işlemi kaynaklanan.

    Seramik yanmaz : Açık bir alevle temas halinde bile, herhangi bir maddeyi yakmayan veya salıvermeyen az sayıdaki maddeden biridir.

    seramik bir malzemedir atıl ve ateşe dayanıklı 1250 derecede bir ısı süreci, kum ve killer başlayarak yapılmış bir olan bir malzeme haline dönüştürülür , yüksek mekanik ve kimyasal direncinin ve zamanla değişmez.

    Mümkün olan tüm kullanımlarda bulunabilecek bir seramik özelliği, evin içinde veya dışında olsun; İşyerlerinde, alışveriş, restoran veya otel olabilir.

    Plastik yandığında, dioksin ve aromatik polisiklik hidrokarbonlar üretildiğinde, insanların sağlığına özellikle zararlı olan maddeler göz önüne alındığında, küçük bir özellik değildir. Odun bile, doğal malzeme parlarsa yandığında karbondioksit yayar, bu da gezegenimizin sera etkisi üzerinde doğrudan etkili olan iklim değişikliğine neden olan faktörlerden biridir.

  • Su direnci : Çoğu sırlı seramik karolar nem birikimi ve su emmeye karşı dirençlidir.

Seramik ve fayanslar detay, esneklik ve şeffaf güzelliği nedeniyle tasarım ifadesi için eşsiz fırsat ve olanaklar sunar. Zamansız tasarım, lüks ve modern dayanıklı zemin döşeme seçeneğidir. Yüksek oranda dekore edilmiş seramik karolar olasılıkları gerçekten sonsuz yapan çok yönlü üründür.

Seramik Tasarım ve Çalışmalarımızı Sosyal medyadan Takip Edebilirsiniz

Twitter   Facebook   Pintrest  İnstagram   Youtube

2 thoughts on “Seramik Nedir? Kullanım alanları ve Özellikleri Neler?”

    1. merhaba temizzlik yaparken normal evde kullanıldığımız sirke ile temizleyin. bunu tüm temizlik yapma esnasında suya karışım yaparak kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.